Energie

Administratorul judiciar de la Hidroelectrica: "Băieţii deştepţi se pare că sunt mai deştepţi decât noi" la tribunal

Administratorul judiciar de la Hidroelectrica: "Băieţii deştepţi se pare că sunt mai deştepţi decât noi"

Autor: Loredana VOICULESCU

05.10.2012, 10:47 4736

Lovitură de teatru în dosarul Hidroelectrica, cel mai mare dosar de insolvenţă al unei companii de stat din ultimii ani. Pe scurt, Hidroelectrica riscă falimentul în cazul în care Curtea de Apel Bucureşti va aproba recursurile formulate de "băieţii deştepţi" din energie, cărora administratorul special al companiei le-a reziliat contractele după intrarea în insolvenţă.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat joi recursurile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind împotriva hotărârii de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica pronunţată de către Tribunalul Bucureşti în data de 20 iunie 2012, magistraţii amânând pronunţarea pentru data de 11 octombrie.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, avocatul Remus Borza, a declarat pentru gândul că joi instanţa a respins "tot ce am cerut", apreciind că "se pare că băieţii deştepţi sunt mai deştepţi decât noi".

În opinia lui Borza, în cazul în care Curtea de Apel va admite recursurile "băieţilor deştepţi", Hidroelectrica va intra în faliment "în aproximativ o lună".

"Azi ne-am certat pe capete. Instanţa ne-a respins probatoriul, ne-a respins tot ce am cerut. Se pare că băieţii deştepţi sunt mai deştepţi decât noi. Instanţa a rămas în pronunţare. Pe 11 octombrie Curtea de Apel Bucureşti se va pronunţa în acest caz", a relatat pentru gândul avocatul Remus Borza. Citiţi mai mult despre cazul insolvenţei de la Hidroelectrica pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO