Adminstratorul Arelco Power: Nu sunt condiţii pentru faliment, analizăm cauzele insolvenţei

20 mar 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Compania Trust Insolvency SPRL, administrator judiciar al Arelco Power, una dintre cele mai răsunătoare insolvenţe din acest an, arată că traderul de energie poate să-şi desfă­şoare activitatea sub supraveghere judiciară, nefiind îndeplinite condiţii pentru a trece la faliment.
 
Arelco Power a intrat în insolvenţă pe 20 februarie, iar Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a retras licenţa furnizorului la jumătatea lunii februarie. „Administratorul judiciar va efectua o analiză a activităţii Debitoarei (Arelco Power – n. red.) pe o perioadă de doi ani anteriori deschiderii procedurii de insolvenţă pentru a determina cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia insolvenţei şi posibilitatea de reorganizare a activi­tăţii“, se notează în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
 
Compania avea ca alternative fie intrarea în procedură simplificată, de faliment, fie continuarea perioadei de observaţie în procedură generală a insolvenţei.
 
„Arelco Power a deţinut un bun renume în piaţa energiei electrice, situându-se pe locul al şaptelea naţional privind volumul vânzărilor“, mai arată sursa citată.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Arelco
, insolventa
, faliment
, conditii
, cauze
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide