Energie

Adminstratorul Arelco Power: Nu sunt condiţii pentru faliment, analizăm cauzele insolvenţei

Adminstratorul Arelco Power: Nu sunt condiţii pentru...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.03.2017, 00:05 523
Compania Trust Insolvency SPRL, administrator judiciar al Arelco Power, una dintre cele mai răsunătoare insolvenţe din acest an, arată că traderul de energie poate să-şi desfă­şoare activitatea sub supraveghere judiciară, nefiind îndeplinite condiţii pentru a trece la faliment.
 
Arelco Power a intrat în insolvenţă pe 20 februarie, iar Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a retras licenţa furnizorului la jumătatea lunii februarie. „Administratorul judiciar va efectua o analiză a activităţii Debitoarei (Arelco Power – n. red.) pe o perioadă de doi ani anteriori deschiderii procedurii de insolvenţă pentru a determina cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia insolvenţei şi posibilitatea de reorganizare a activi­tăţii“, se notează în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
 
Compania avea ca alternative fie intrarea în procedură simplificată, de faliment, fie continuarea perioadei de observaţie în procedură generală a insolvenţei.
 
„Arelco Power a deţinut un bun renume în piaţa energiei electrice, situându-se pe locul al şaptelea naţional privind volumul vânzărilor“, mai arată sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO