Energie

Afacerile ENEL din toate ţările au crescut în prima jumătate a anului şi au ajuns la 36 mld. euro

Afacerile ENEL din toate ţările au crescut în prima...

Autor: Departamentul Economic

28.07.2017, 13:38 182

Scăderea EBITDA este urmarea impactului negativ al schimbărilor în ceea ce priveşte consolidarea şi declinul marjelor din Peninsula Iberică, care au fost parţial compensate de câştigurile venite din rata de schimb valutar şi de rezultatele puternice ale Italiei, în special în retail, precizează comunicatul.

„Diversificarea geografică şi tehnologică a portofoliului nostru de active şi clienţi, traiectoria de creştere solidă, precum şi acţiunile de simplificare şi eficienţă operaţională pe care le-am efectuat, ne-au permis să livrăm o performanţă puternică la nivelul principalilor indicatori financiari în prima jumătate a anului 2017. Într-adevăr, am înregistrat o creştere cu 3,8% a venitului net din activităţile de bază în ciuda provocărilor reprezentate de disponibilitatea redusă a resurselor globale de producţie, precum şi de situaţia excepţională din această perioadă din Peninsula Iberică. În acelaşi timp, am făcut progrese semnificative faţă de fiecare obiectiv prevăzut în Planul Strategic al Grupului prezentat în noiembrie. Planul nostru de digitalizare accelerează îmbunătăţirile în multe domenii ale afacerii noastre, cu o atenţie deosebită în ceea ce priveşte eficienţa operaţională, unde suntem pe calea cea bună pentru atingerea ţintei noastre de la sfârşitul anului. Uitându-ne la creşterea industrială, accentul pus pe reţele şi pe sursele regenerabile de energie a avut o contribuţie pozitivă la rezultatele globale şi, în special asupra energiei regenerabile, unde intenţionăm să punem în funcţiune capacităţi instalate de 2GW în a doua jumătate a anului, anul 2017 reprezentând astfel un alt an record în ceea ce priveşte capacitatea instalată. Având în vedere rezultatele şi performanţele operaţionale obţinute în prima jumătate a anului, putem confirma atingerea obiectivelor noastre financiare pentru 2017”, spune Francesco Starace, CEO şi Director General Enel.

ENEL este prezentă în 31 de ţări pe cinci continente, inclusiv în România.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO