Energie

Afacerile furnizorului de cabluri VLG Ro din Cluj au crescut cu 63%, la 25 de milioane de euro

Afacerile furnizorului de cabluri VLG Ro din Cluj au...

Autor: Laurentiu Cotu

16.02.2016, 00:06 418
Furnizorul de cabluri şi conductori electrici VLG Ro din Mărtineşti, judeţul Cluj, parte a grupului austriac Meinhart, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 111,7 milioane de lei (aproximativ 25 milioane de euro), în creştere cu 63% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor trimise de companie.
 
Vânzările VLG Ro au fost susţinute de triplarea stocului de marfă, lărgirea bazei de produse stocabile, dar şi de capitalizarea companiei.
 
În 2014, compania VLG Ro a avut afaceri totale de circa 68,5 milioane de lei (peste 15 milioane de euro), potrivit siteului Ministerului Finanţelor.
 
Principalele produse fur­nizate de VLG Ro sunt ca­blurile de energie pentru joasă şi medie tensiune, cabluri şi conductori folosiţi în industria petrochimică, conductori din cupru pentru bobinaj, cabluri din fibră optică, de semnalizare, dar şi cabluri de telefonie şi transmisie date.
 
„Anul trecut piaţa a scăzut, în principal, din cauza diminuării investiţiilor făcute de stat. În acest an sunt semne ca o parte din investiţii vor fi deblocate, însă ne aşteptăm să crească şi sectorul privat, începutul lui 2016 aducând câteva proiecte interesante în segmentul investiţiilor private“, a declarat pentru ZF Transilvania Vlad Iepure, directorul de vânzări al companiei VLG Ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO