Afacerile Rompetrol Rafinare au urcat cu 63% în T1 pe fondul dublării exporturilor. Compania a rămas însă pe pierdere

16 mai 2014 Autor: Roxana Petrescu

Rompetrol Rafinare (RRC), compania care administrează Petromidia, cea mai mare rafinărie din România şi singura care are ieşire directă la Marea Neagră, a înregistrat în primele trei luni ale anului o creştere de 63% a cifrei de afaceri, până la 3,3 miliarde de lei (742 de milioane de euro), avansul venind pe fondul unor cantităţi aproape duble de petrol procesate şi al creşterii puternice a vânzărilor de carburanţi, mai ales la export.

În ciuda acestui avans, compania continuă să înregistreze pierderi de 78,6 milioane de lei (17,5 milioane de euro), mai mici oricum faţă de nivelul de 198,8 milioane de lei raportat în primele trei luni din 2012.

WikiZF: Profilul companiei Rompetrol Rafinare S.A.

„Nivelul ridicat al vânzărilor a fost obţinut prin creşterea consistentă a producţiei rafinăriei Petromidia. În trimestrul I din 2014 producţia totală de materie primă a rafinăriei a fost de 1,18 milioane tone, în creştere cu 87% faţă de perioada similară a anului trecut, când au fost procesate 0,63 milioane de tone, pe fondul reviziei programate din perioada martie - aprilie 2013 pentru realizarea lucrărilor tehnologice“, explică reprezentanţii companiei.

Potrivit datelor furnizate, în primul trimestru al anului vânzările de car­buranţi ale Rompetrol au crescut cu 42% pe piaţa internă, cea mai mare creş­tere fiind înregistrată pe segmentul angro, în timp ce pe retail cantităţile s-au păstrat constante. Un avans semnificativ, de 120%, au înregistrat însă exporturile de carburanţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.05.2014

 
Cuvinte cheie:
rompetrol
, companie
, rafinare
, exporturi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide