Energie

Andreea Mitirita, director consultanţă fiscală PwC România: „Impozitul pe construcţii speciale de 1,5 % a afectat considerabil sectorul de petrol şi gaze”

Andreea Mitirita, director consultanţă fiscală PwC...

Autor: Roana Rotaru

20.02.2017, 14:48 529

Andreea Mitirita, director consultanţă fiscală PwC România spune că sectorul energetic din România are nevoie de predictibilitate în ceea ce priveşte fiscalitatea, menţionând că impozitul pe construcţii speciale, o taxă eliminată la începutul anului 2017, a afectat considerabil sectorul, iar acum Ministerul Finanţelor Publice anunţa o posibilă modificare a cotelor de redevenţe.

„Până la 1 ianaurie am avut şi impozitul pe construcţii speciale de 1,5 % care a afectat considerabil sectorul de petrol şi gaze. A fost introdusă  şi în anul în care preţul petrolului a început să scadă dramatic. În semestrul întâi din 2017, s-ar putea face public un proiect al Ministerului de Finanţe în privinţa modificarii cotelor de redevenţe. Sistemul fiscal aplicat industriei este delicat, nu se poate lua şi da peste noapte. Este nevoie de predictibilitate. Nu ar trebui să fie influneţată decizia de investiţii”, a spus Andreea Mitirita, director consultanţă fiscală PwC România, prezentă la ZF Power Summit.

Andreea Mitirita dă ca exemplu de bună practică fiscalitatea practicată în Danemarca şi Norvegia, unde chiar dacă cotele de impozitare sunt mai mari, statul acordă deduceri pentru investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO