Energie

ANRE amână decizia de a majora preţul gazelor pentru consumatorii casnici

ANRE amână decizia de a majora preţul gazelor pentru...

Autor: Mona Scarisoreanu, Mediafax

03.10.2017, 16:20 330

“Având în vedere că, în luna octombrie, Parlamentul României urmează să aprobe, prin lege, Ordonanţa de urgenţă nr. 64/2016 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, act normativ care aduce prevederi noi ce vor trebui să se regăsească în metodologiile ANRE privind calculul tarifelor pentru achiziţionarea gazelor naturale provenite din depozitele de înmagazinare, în şedinţa din data de 28.09.2017, Comitetul de reglementare al ANRE a luat decizia de a amâna stabilirea tarifelor la gazele naturale aferente anului gazier 2017 – 2018”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Gazele destinate consumatorilor casnici şi energia electrică furnizată celor care au rămas în regimul reglementat urmau să se scumpească, începând cu 1 octombrie, cu circa 6%.

Recent, Emil Calotă, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, a declarat că preţul gazelor pentru consumatorii casnici va creşte, în medie, cu 6%, de la 1 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO