Energie

Anton Anton, Ministrul Energiei: Cred că până la final de an vom adopta o strategie energetică; avem o prioritate şi din retehnologizarea Unităţii 1 de la Cernavodă

Anton Anton, Ministrul Energiei: Cred că până la final...

Autor: Roxana Rosu

19.02.2018, 09:49 591

Cred că până la final de an vom adopta o strategie energetică a României, care este în lucru, şi vrem să păstrăm mixul energetic, capacitatea de a produce energie şi din cărbune şi din hidro şi eolian, a declarat Anton Anton, Ministrul Energiei, la conferinta ZF Power Summit .

"Mă interesează ca Hidroelectrica să producă. Vreau să continue şi negocierile pentru Reactoarele 3 şi 4. Dar avem o prioritate şi cu Unitatea 1, care are o durată de viaţă, trebuie retehnologizată şi asta durează nişte ani. Vrem să facem asta. Este un termen foarte dur. Pe parcursul retehnologizării oprim Unitatea 1".

Alte declaraţii: 

Derulăm o investiţie mare şi la Luduş (Iernut), pe gaze, şi va putea funcţiona ca sistem de reglare a vârfurilor bruşte în sistem. Facem o investiţie la Mintia, de 500MW. 

România pleacă de la premiza bogăţiilor repartizate în zonă, că e nevoie de un mix energetic raţional şi îl vom menţine. E nevoie de eficienţă şi în producţie şi în consum.

Şi în 2008 şi anul trecut, ca cifră absolută a fost produsă aceeaşi cantitate de cărbune, dar pondere în producţia globală s-a modificat de la 40% la circa 20%. Dorim să menţinem mixul energetic. Vrem sp păstrăm capacittea de a produce energie din cărbune, din hidro, din eolian. Mi-ar plăcea să văd creştere şi pe biomasă, că România are potenţial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO