Energie

Anton Anton, ministrul Energiei: Toţi bănuţii se duc spre investiţii. Hai să ne apucăm de treabă!

Anton Anton, ministrul Energiei: Toţi bănuţii se duc...

Autor: Roxana Petrescu

01.02.2018, 10:59 1046

Anton Anton, noul ministru al Energiei, a declarat că prioritatea mandatului său este reprezentată de investiţiile în sectorul energetic, intenţia fiind de a elabora o nouă strategie energetică pentru a proteja mixul de producţie actual.

”Toate priorităţile mele sunt legate de investiţii. Toţi bănuţii se duc în investiţii. Noi suntem datori cu o strategie energetică a României. Hai sa ne apucăm de treabă”, a declarat Anton Anton la prima conferinţă de presă la care a participat.

Acesta a mai spus că planurile sale ţin de programul de guvernare.

”Nu vom renunţa la minele de cărbuni. Eu nu am de gând să închid nimic, ci să păstrez mixul energetic bun”.

Anton Anton a mai îndeplinit funcţia de ministru şi în trecut, deţinând mandatul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului în Guvernul Tăriceanu.

El a urmat cursuri universitare la Institutul Politehnic „Traian Vuia” din Timişoara (1967-1972), obţinând titlul de inginer, apoi a efectuat studii postuniversitare de informatică şi matematică pentru cercetare, la Universitatea Bucureşti (1973-1974), curs de specializare ca bursier Fullbright la Johns Hopkins University din Baltimore (1977) şi apoi studii de doctorat la Institutul de Construcţii din Bucureşti (1977-1986), obţinând titlul ştiinţific de doctor inginer.

După absolvirea facultăţii a fost selectat pentru a rămâne în învăţământul superior la Catedra de Hidraulică şi Protecţia Mediului a Institutului de Construcţii din Bucureşti (astăzi Universitatea Tehnică de Construcţii). A desfăşurat activitate didactică şi de cercetare şi a fost şeful Laboratorului de Hidraulică (1972-2003).

Membru al PNL din anul 1995, profesorul Anton Anton a fost numit în anul 2005 în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. A fost numit, apoi, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică din cadrul MEdCT (2006-2008). În ooctombrie 2008, Anton Anton a fost propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării şi Tineretului în Guvernul Tăriceanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO