Energie

Autostrada energiei: Un proiect-cheie al Transelectrica, firul de 1.796 km care înconjoară România, este gata în proporţie de 64%. Care sunt riscurile dacă investiţia nu este finalizată?

Autostrada energiei: Un proiect-cheie al Transelectrica,...

Autor: Roxana Petrescu

29.03.2018, 20:40 1089

♦ Inelul de 400 kV, un ansamblu de linii electrice aeriene care ar înconjura România, este gata în proporţie de circa 64%, acesta fiind un proiect esenţial pentru Transelectrica legat de menţinerea securităţii în funcţionarea sistemului energetic local ♦ Care este istoria unui proiect care poate fi asimilat cu un fel de austradă a energiei, care va permite creşterea exporturilor în regiune şi va echilibra sistemul local dacă va fi finalizat?

„În acest moment, inelul de 400 kV este realizat în proporţie de circa 64%, restul de circa 36% reprezentând segmente aflate care fie se află în lucru, fie în diferite faze de pregătire. Închiderea inelului de 400 kV reprezintă un obiectiv prio­ri­tar de investiţii al Transelectrica“, spun reprezentanţii Transelec­tri­ca, transportatorul naţional de ener­gie, firmă responsabilă pen­tru menţinerea în echilibru a siste­mului energetic local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO