Energie

Avocaţii de la Reff şi Asociaţii, decizie importantă pentru producătorii de energie verde

Avocaţii de la Reff şi Asociaţii, decizie importantă...

Autor: Cristina Bellu

26.09.2017, 14:30 334

Casa de avocatură Reff şi Asociaţii, membră a Deloitte Legal, a obţinut anularea unei decizii emisă de Comisia Fiscală Centrală, prin care elementele componente ale turbinelor eoliene erau calificate drept  “clădiri” şi supuse în consecinţă impozitării, potrivit dispoziţiilor Codului Fiscal.

“Turbinele eoliene reprezintă echipamente tehnologice complexe, cu regim tehnic şi fiscal unitar, ale căror elemente componente nu se pot afla într-o situaţie juridică şi, implicit, fiscală diferită de cea a turbinei, în integralitatea ei. Demersului nostru iniţiat încă din 2015 i s-au alăturat cei mai mari jucători din piaţa de profil, devenind astfel un veritabil litigiu colectiv al pieţei de profil”, a spus Andreea Artenie, Partener Reff şi Asociaţii si coordonator al practicii de litigii.

Alături de Andreea Artenie, care a coordonat proiectul, echipa a fost formată din Cristi Secrieru, Senior Managing Associate şi Anastasia Constantin, Senior Associate.

“Deşi nu este definitivă, fiind supusă căilor de atac, hotărârea reprezintă o piatră de hotar în materia impozitării tehnologiei producătoare de energie verde. Existenţa acestor acte administrative, astăzi anulate, a generat numeroase proceduri litigioase la nivelul autorităţilor locale, acolo unde parcurile eoliene funcţionează”, a precizat Andreea Artenie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO