Energie

Badea de la Hidroelectrica despre nevoia de extindere a capacităţilor de producţie: „Nu mai facem investiţii de dragul investiţiilor“

Bogdan Badea, director general al Hidroelectrica: Listarea trebuie făcută cu un plan de investiţii astfel încât banii care intră în companie să fie puşi imediat la lucru. Nu cred că România mai are nevoie de încă o listare de dragul listărilor”.
Pe termen lung, în perioada 2018-2021 Hidroelectrica şi-a planificat un buget de 3,53 mld. lei pentru punerea în funcţiune a unor noi capacităţi de producţie de energie electrică şi pentru retehnologizarea celor existente.

Bogdan Badea, director general al Hidroelectrica: Listarea trebuie făcută cu un plan de investiţii astfel încât banii care intră în companie să fie puşi imediat la lucru. Nu cred că România mai are nevoie de încă o listare de dragul listărilor”. Pe termen lung, în perioada 2018-2021 Hidroelectrica şi-a planificat un buget de 3,53 mld. lei pentru punerea în funcţiune a unor noi capacităţi de producţie de energie electrică şi pentru retehnologizarea celor existente.

Autor: Roxana Petrescu

22.05.2018, 00:08 645

♦ Hidroelectrica a devenit după primele trei luni ale anului cea mai profitabilă companie din România, cel puţin după rezultatele anunţate până acum, cu o marjă netă a profitului de 50%. Cu datorii de doar 30 mil. lei şi un cash în conturi de 2,35 mld. lei, Hidroelectrica este o veritabilă maşină de făcut bani, dar investitorii va trebui să-şi domolească apetitul pentru că cel mai probabil Hidroelectrica nu va veni nici anul acesta la bursă. 

„Vrem să ne diversificăm porto­fo­liul de surse de producţie de energie pentru că am văzut foarte bine ce înseamnă separea siste­mului în funcţie de surse”, a spus Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO