Energie

Benzinarii şi marile reţele de magazine se luptă cu firmele cu tradiţie în topul importatorilor de băuturi

Benzinarii şi marile reţele de magazine se luptă cu...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.02.2017, 00:05 475

Compania petrolieră OMV Petrom, una dintre cele mai mari din Romania, a ocupat în primul se­mestru al anului trecut prima poziţie în topul celor mai mari importatori de băuturi, lichide alcoolice şi oţet, conform datelor furnizate de Insti-tutul Naţional de Statistică (INS).

În clasament celor mai mari importatori de băuturi se află şi Rompetrol Rafinare. În ultimii ani, reţelele precum OMV, Petrom, Rompetrol, Lukoil sau Mol au pariat şi pe mici magazine langă benzinării, unde nu doar se poate plăti com­bustibilul, ci se pot cumpăra produse precum băuturi calde sau reci, ţigări, cărţi, dulciuri, băuturi alcoolice sau produse pentru îngri­jirea auto­vehiculelor.

De exemplu, segmentul non-oil are o contribuţie de circa 6% în totalul vanzărilor benzinăriilor Pe­trom, potrivit celor mai recente date. Vanzările de produse precum bău-turi, alimente sau ţigări sunt estimate de ZF la circa 500 de milioane de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO