BERD: Toate finanţările din energie verde au fost restructurate. Avem o expunere de 250 mil. euro

30 mar 2016 Autor: Roxana Petrescu

Banca Europeană pentru Recons­trucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost obligată să-şi restructureze toate finan­ţările acordate pentru proiectele de energie verde în România pe fondul multiplelor schimbări legislative care au afectat domeniul, instituţia financiară având o expunere de circa 250-300 mil. euro pe domeniul care a atras investiţii de circa 6-7 mld. euro în România.

Banca spune însă că nu există în acest moment riscul ca unele companii finanţate să intre în faliment şi astfel să nu-şi mai poată achita ratele.

„Am susţinut schema de sprijin încă din 2011 şi am fost printre ultimii care au mai finanţat proiecte de energie în 2014 încercând să adaptăm aceste finanţări încă din 2013. Am încercat în felul ăsta să menţinem încrederea industriei într-o bancă promotoare a ideii de energie rege­nerabilă şi să convingem statul că legislaţia poate fi schimbată şi altfel. Din păcate nu am avut un mare succes“, a spus Mihnea Crăciun, deputy director în cadrul BERD. Declaraţiile au fost făcute în cadrul celei de-a cincea ediţii a ZF Power Summit.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.03.2016

 
Cuvinte cheie:
energie verde
, berd
, expunere
, finantare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide