Energie

Bilanţul exploziei la ţeava de gaz: Cinci persoane rănite şi opt maşini distruse

Bilanţul exploziei la ţeava de gaz: Cinci persoane...

Autor: Loredana Ficiu

15.01.2018, 16:13 362

Cinci persoane au fost rănite şi opt maşini au fost distruse, luni, după incendiul izbucnit la staţia de pompare a gazelor din localitatea Hurezani, judeţul Gorj. Poliţiştii şi inspectorii de muncă fac cercetări, fiind întocmit dosar penal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, că două dintre cele cinci victime au fost transportate la spital cu răni uşoare.

”Cele cinci victime au suferit leziuni minore. Două dintre acestea au fost transportate la spital. Au suferit arsuri. Au fost distruse opt maşini. Acum nu mai există pericol, însă este o ardere controlată la gura ţevii pentru a arde gazele existente pe conductă”, a spus Chisim.

Surse din rândul celor care efectuează verificări în acest caz au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că trei dintre cei cinci bărbaţi răniţi sunt operatori ai Transgaz, unul este salariat al Romgaz, iar a cincea victimă este un agent de pază.

”Toţi erau în timpul serviciului, iar conducta care a făcut explozie este a celor de la OMV Petrom. Dânşii lucrau acolo, dar conducta este a celor de la OMV Petrom şi se află peste drum de sediul lor. Ei lucrau în apropierea acestei conducte”, au precizat sursele citate.

Poliţiştii efectuează cercetări, iar la faţa locului a fost trimisă şi o echipă de inspectori de muncă de la ITM Gorj.

”Cinci victime au suferit leziuni corporale uşoare şi mai multe autoturisme au fost distruse. În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, distrugere şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Flăcările s-au extins şi la sediul administrativ al societăţii Transgaz, situat peste drum de conducta unde a avut loc incendiul, fiind distrus acoperişul.

Se fac verificări pentru a stabili dacă, în urma lucrărilor, a fost afectată ţeava de gaze a celor de la OMV Petrom.

Primele verificări arată că angajaţii Transgaz lucrau la magistrala gazului care va traversa România, în cadrul proiectului BRUA.

Incendiul a izbucnit, luni, în jurul orei 10.40, la o ţeavă de gaze a unei staţii de pompare a gazelor din localitatea Hurezani, judeţul Gorj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO