Energie

​Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, vrea să ştie de ce a crescut preţul combustibilului: „Tradiţional, ani de zile aveam preţuri sub media UE, iar acum suntem peste medie”

​Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului...

Autor: Roana Rotaru

20.02.2017, 13:24 964

Bogdan Chiriţoiu cere liderilor pieţei de carburanţi să explice de ce în 2016 preţul combustibilului din România a depăşit preţul mediu din UE, Consiliului Concurenţei demarând deja o investigaţie în acest sector.

„Tradiţional, ani de zile aveam preţuri sub media UE, iar acum suntem peste medie, vorbesc de preţurile fără taxe. Problema nu cred că e că avem resurse şi de ce nu e preţul mai mic. Întrebarea e de ce acum preţul este mai mare decât media UE. Am lansat o investigaţie. Ei vor primi o serie de întrebari, vrem să-i întrebăm care sunt factorii care au dus la această evoluţie surprinzătoare. Ne uitam şi la schimbari de legislaţie”, a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, prezent la ZF Power Summit 2017.

Bogdan Chirţoiu vrea să se uite şi dacă nu cumva statul îngreunează demersul benzinariilor de a deschide mai multe staţii prin autorizaţiile pe care le cer şi condiţiile pe care le impun benzinarilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO