Energie

Borza: Hidro nu trebuie listată pentru bani, ci pentru protecţie. Pentru o astfel de companie, fondurile ar veni oriunde

Remus Borza

Remus Borza

Autor: Roxana Petrescu

31.03.2016, 00:05 393

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, mai are de primit verdicte în patru procese, iar în cazul în care compania va ieşi învingătoare şi din aceste confruntări este posibilă ieşirea din insolvenţă, stare în care se găseşte, cu anumite întreruperi, din 2012.

Autorită­ţile au anunţat că odată cu ieşirea din insolvenţă se doreşte listarea unui pachet minoritar de acţiuni la bursă.

Remus Borza, avocatul care s-a ocupat de insolvenţa Hidroelectrica, cu siguranţă cel mai urmărit dosar de acest tip din România, spunea recent că la începutul lunii viitoare compania are trebui să primească un verdict final în patru procese în care Energy Holding, Alpiq, EFT şi Alro cer despăgubiri după ce au pierdut contractele de alimentare cu energie. Tot Borza mai spunea că în cazul în care procesele vor fi câştigate, Hidroelectrica ar putea ieşi din insolvenţă în aprilie-mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO