Energie

Borza vrea 2% din profit pentru a doua insolvenţă a Hidroelectrica

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica

Autor: Roxana Petrescu

22.04.2014, 00:05 553
Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, cere un bonus de performanţă de 2% din profitul net, dar nu mai mult de 2 milioane de euro plus TVA pentru administrarea Hidroelectrica în cea de-a doua perioadă de insolvenţă.
 
Propunerea figurează pe ordinea de zi a convocatorului adunării creditorilor de la Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România. Perioada luată în considerare pentru profitul net este între 1 martie 2014 şi data ieşirii din insolvenţă. La bonusul de performanţă se adaugă şi comisionul lunar de administrare a insolvenţei Hidroelectrica pentru Euro Insol, firma de administrare pe care o controlează Borza, de 50.000 euro plus TVA. Bonusul de performanţă pentru Borza ar trebui să fie plătit de Hidroelectrica în maximum 10 zile din momentul ieşirii companiei din insolvenţă conform deciziei definitive a justiţiei. Hidroelectrica şi-a bugetat pentru anul acesta un profit net de 247 de milioane de lei (55 de milioane de euro), de 3,6 ori mai mic faţă de câştigul record de 910 milioane de lei de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO