„Bursele noastre devin elemente de decor dacă gazul românesc va fi vândut la preţul stabilit în Viena“

13 feb 2018 Autor: Roxana Petrescu

În loc să-şi dezvolte piaţa internă de gaze naturale, inclusiv cele două burse pe care producătorii sunt obligaţi să-şi vândă oricum 30% din cantităţile extrase, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) anunţă pe Facebook că Viena devine referinţa pentru calculul redevenţelor. „Bursele româneşti devin elemente de decor“, spun specialiştii de profil.

La finalul săptămânii trecute, ANRM a anunţat prin interme­diul paginii de Facebook a in­sti­tuţiei faptul că noul preţ de refe­rinţă pentru gazele naturale, pre­ţuri folosite în calculul redevenţelor, în­seam­nă condiţii corecte atât pentru produ­cători, cât şi pentru statul roman.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2018

 
Cuvinte cheie:
burse
, viena
, elemente
, pret
, vanzare
, gaze
, stabilire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide