Energie

Buşu, ministerul Energiei: Pachetul de listare la Hidroelectrica ar putea fi 20-25% din acţiuni prin participarea Fondului Proprietatea

Buşu, ministerul Energiei: Pachetul de listare la...

Autor: Roxana Pricop

29.02.2016, 12:45 1208

Cristian Buşu, secretar de stat la Ministerul Energiei, a declarat că speră ca listarea Hidroelectrica să aibă loc în acest an şi că poartă discuţii cu Fondul Proprietatea ca pachetul de acţiuni scos la vânzare printr-o ofertă publică de acţiuni să fie mai mare de 15% din capitalul companiei prin participarea Fondului Proprietatea.

“Îmi doresc ca pachetul de acţiuni scos la vânzare de către Hidroelectrica să fie mai mare. Strategia spune că statul va vinde 15% din acţiuni, iar orice modificare adusă acestui procent va întârzia şi mai mult listarea companiei. Purtăm discuţii cu Fondul Proprietatea ca ei să participe cu un pachet de 5% sau 10% din capitalul Hidroelectrica la oferta publică, astfel încât pachetul final scos la vânzare să fie de 20-25% din acţiunile Hidroelectrica”, a spus oficialul la Londra în cadrul unei întâlniri cu investitorii internaţionali organizată de Fondul Proprietatea.

Hidroelectrica, companie aflată în insolvenţă, este controlată de statul român care deţine un pachet de 80% din capital, iar Fondul Proprietatea deţine 20% din capital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO