Energie

Care sunt riscurile „meseriei“ de antreprenor în energie într-un domeniu dominat de străini sau de monopoluri de stat

Ştefan Gadola, vicepreşedinte executiv al EnegoBit, vine la dezbaterea antreprenorilor organizată în a doua zi de ZF Power Summit

Ştefan Gadola, vicepreşedinte executiv al EnegoBit, vine la dezbaterea antreprenorilor organizată în a doua zi de ZF Power Summit

Autor: Roxana Petrescu

18.02.2016, 00:06 550

Energia se dovedeşte a fi un domeniu arid pentru antreprenoriatul în energie, dar cele câteva businessuri care au reuşit să reziste în această horă a giganţilor, au ajuns azi la afaceri de sute de milioane de euro, unităţi de producţie proprii şi proiecte la nivel internaţional.

Într-un domeniu de 30 de miliarde de euro în care jocurile sunt făcute de statul român sau de alte state prin companiile pe care le controlează şi care au deţineri locale, ZF Power Summit, cel mai important eveniment dedicat pieţei de energie organizat de Ziarul Financiar, a decis să-şi întoarcă atenţia spre antreprenoriat.

De ce stau antreprenorii din energie departe de bursa de la Bucureşti pentru a obţine finanţare şi preferă să atragă în acţionariat fonduri de investiţii? Care sunt cele mai interesante oportunităţi de dezvoltare pentru cineva care îşi doreşte un start-up în domeniul energetic? Care este bugetul minim cu care se poate porni la drum în acest sector? Care sunt barierele în dezvoltarea companiilor antreprenoriale din România? Ce oportuniţăţi sunt în regiune pentru firmele de profil? De ce niciun jucător regional 100% românesc nu a răzbit pe pieţele din jur mai ales ţinând cont de tradiţia din domeniul energetic pe care o are România? Sunt companiile antreprenoriale din energie mai degrabă ţinte de preluare sau pot deveni vânători în regiune?

Toate aceste subiecte vor fi dezbătute în care unui panel în care cei mai puternici antreprenori din energie au răspuns afirmativ invitaţiei lansate de ZF.

Ştefan Gadola, vicepreşedinte executiv EnegoBit, Teofil Mureşan, proprietarul Electrogrup, Răzvan Mitu, director general Bulrom Gas, Remus Hîrceagă, CEO Ţiriac Energy, Valeriu Binig, partener asistenţă în tranzacţii, EY România, şi Gheorghe Ciubotaru, proprietar Electroalfa, vor răspunde la întrebările de mai sus şi vor evalua riscurile „meseriei“ de antreprenor în energie în cadrul celei de-a cincea ediţii a ZF Power Summit. Evenimentul organizat de ZF va avea loc în perioada 22-23 februarie la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, din Bucureşti.

Într-un domeniu dominat de multinaţionale sau de monopoluri de stat, vocea celor mulţi dar mai „mici“ trebuie ascultată. Veniţi s-o auziţi în direct.

ZF Power Summit. Două zile. Totul despre energie.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO