Energie

ANRE a aprobat noile tarife de racordare la reţelele de gaze, de la 450 de lei la 4.500 de lei

ANRE a aprobat noile tarife de racordare la reţelele de...

Autor: Mediafax

07.09.2018, 00:00 816

Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei - ANRE - a aprobat, joi, noile tarife de racordare la sistemele de distribuţie a gazelor naturale.

În prezent, branşarea şi avizarea branşării se tarifează cu 1.500 până la 5.000 de lei, în funcţie de complexitatea lucrărilor. N

oile tarife stabilite acum de ANRE sunt maximale şi pornesc de la 450 de lei pentru un debit de 10 mc/oră, ajungând la 4.500 de lei pentru un debit de 500 mc/oră. Noile tarife au fost aprobate prin ordinul ANRE nr. 165/2018. Grila de tarife poate fi consultată prin accesarea următorului link: http://www.anre.ro/ro/gaze-naturale/legislatie/preturi-si-tarife-gn/2018.

În procesul de stabilire şi actualizare a noilor tarife, ANRE a avut, în principal, în vedere costurile reale ale procesului de racordare, urmărind totodată şi suportabilitatea acestor costuri de către viitorii utilizatori ai sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, tarifele aprobate având un caracter maximal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO