Energie

Cătălin Drăguleanu, Ariston: Românii plătesc în medie 3.200 de lei pentru instalarea unei centrale termice

Cătălin Drăguleanu, Ariston: Românii plătesc în...

Autor: Cristina Bellu

03.05.2017, 11:02 423

Costurile instalării unei centrale termice de apartament pornesc de la 3.200 de lei şi pot ajunge până la aproximativ 7.800 lei în cazul unei prime instalări, pentru un apartament cu o suprafaţă medie de 80 metri pătraţi, potrivit estimărilor Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de centrale termice şi boilere electrice.

Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România este de părere că tot mai multe achiziţii sunt realizate pentru înlocuirea echipamentelor vechi, în acest caz investiţia fiind mai mică. „Românii sunt tot mai atenţi la alegerea pe care o fac atunci când sunt în căutarea unei centrale termice de apartament. De altfel,  din ce în ce mai multe achiziţii sunt realizate pentru înlocuirea echipamentelor vechi, în acest caz investiţia fiind mai mică,aspectele luate în calcul vizând cu precădere eficienţa şi serviciile post-vânzare.”

Drăguleanu menţionează că în medie, românii plătesc cca. 3.200 de lei pentru o centrală termică în condensare, cel mai achiziţionat model fiind cel de 24 kw, ideal pentru un apartament cu o suprafaţă de până la 100 metri pătraţi. Dincolo de tarifele efective ale centralei termice, în funcţie de tipul de instalare, costurile sunt diferite.  “Dacă vorbim de înlocuirea unei centrale vechi pentru un apartament mediu de 80 mp, pe lângă costurile noului echipament, este necesar un buget de doar 400 lei pentru montarea acestuia.”

Astfel, per total, în cazul înlocuirii centralei termice, bugetul necesar este, în medie, de 3.750 lei, amortizarea investiţiei realizându-se între 2 şi 4 ani.

În cazul unei prime instalări de centrală termică, investiţia iniţială poate ajunge la 7.800 lei, luând în calcul tot un apartament mediu de 80 mp. Astfel, pe lângă preţul centralei termice şi montaj, se adaugă costurile necesare debranşării, realizării instalaţiei de gaz şi cele realizării instalaţiei de încălzire (radiatoare, robineţi, ţeavă, etc), durata în care este amortizată investiţia fiind de aproximativ 5-6 ani.

Potrivit lui Cătălin Drăguleanu, puterea termică, eficienţa, dar şi perioada de garanţie reprezintă cele mai importante criterii de selectare a unei centrale termice.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaţionali în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Portofoliul de produse este compus din centrale termice murale şi de pardoseală în condensare aflate sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Rendamax, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat, panouri solare şi pompe de căldură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO