Energie

Cătălin Stancu, Electrica: În România, durata medie a penelor de curent este de 300 de minute pe an. În regiune, media este de 90 de minute. Acolo vrem să ajungem

Cătălin Stancu, Electrica: În România, durata medie a...

Autor: Roxana Petrescu

11.04.2018, 19:33 493

♦ Durata întreruperilor neplanificate este cel mai important indicator al calităţii serviciului de distribuţie a energiei. Deşi durata acestor întreruperi s-a înjumătăţit în 2016 faţă de cele peste 10 ore de beznă din 2009, media din România este departe de cea a regiunii, de circa 1,5 ore. Paradoxal, în ciuda unui serviciu de calitate mai slabă, românii au facturi mai mari decât ungurii sau bulgarii.

„Este o diferenţă foarte mare de calitate“, spune Cătălin Stancu, directorul general al grupului Electrica, cel mai mare distri­buitor de energie din România, cu mai bine de 3,6 milioane de clienţi conectaţi la reţelele administrate.

Potrivit celor mai recente informaţii dispnibile publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în dome­niul Energiei (ANRE), clienţii Electrica au stat în 2016, ultimul an pentru care există date, între 4 şi 5 ore în beznă din cauza întreruperilor neplanificate, adică acele 300 de minute despre care amintea Stancu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO