Energie

Ce business face o staţie, câte cafele vinde şi câţi bani vin din sendvişuri?

Ce business face o staţie, câte cafele vinde şi câţi...

Autor: Roxana Petrescu

23.06.2015, 00:06 1384
Într-un an de zile, o benzinărie din reţeaua Petrom, cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală, vinde circa 4 milioane de litri de benzină şi mo­torină, ceea ce înseamnă că la un preţ mediu de 6 lei pe litru fiecare unitate are încasări de 24 de milioane de lei (circa 5 milioane de euro), mai mult decât un supermarket Billa.
 
Pe lângă, benzină şi motorină, încasările unei benzinării sunt com­pletate de vânzările de bunuri non-oil, cum ar fi sendvişurile, cafelele, dar şi de încasările din celelalte servicii, cum ar fi transferul de bani sau achiziţia de bilete la concerte. Potrivit calculelor ZF, făcute pe baza informaţiilor furnizate de Petrom, pentru o benzinărie aceste încasări s-ar ridica în medie la circa 1,5 milioane de lei (0,3 milioane de euro) anual.
 
„În medie, vânzările anuale sunt de circa 4 milioane de litri pe an“, spune Radu Căprău, preşedintele consiliului de administraţie al OMV Petrom Marketing, compania care administrează o reţea de 544 benzinării care activează sub brandurile Petrom şi OMV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO