Energie

Cea mai mare rafinărie din România “zburdă” pe fondul barilului ieftin: Petromidia face sub sechestru un profit de 165 mil. lei la trei luni

Cea mai mare rafinărie din România “zburdă” pe...

Autor: Roxana Petrescu

13.05.2016, 19:19 1539
 

Rompetrol Rafinare (RRC), compania care administrează rafinăria Petromidia, cea mai mare unitate de procesare a petrolului din România, singura plasată strategic la malul mării, a terminat primele trei luni cu un profit net de 165,7 milioane de lei, rezultat mult îmbunătăţit faţă de pierderile de 339,4 milioane de lei înregistrate în perioada similară a anului trecut.

Potrivit rezultatelor financiare individuale raportate de companie, Rompetrol Rafinare a înregistrat după primele trei luni ale anului o cifră de afaceri de 1,73 miliarde de lei, în scădere cu 28,5% faţă de primul trimestru din 2015.

Revenirea pe profit a răfinăriei Petromidia a fost susţinută de scăderea semnificativă a preţului barilului de petrol lucru care a dus la marje de rafinare record.

“Reamintim că pe platforma Petromidia investiţiile realizate în perioada 2007 – 2015 pentru modernizarea şi creşterea capacităţilor de producţie, precum şi pentru alinierea produselor la standardele internaţionale de calitate şi mediu, depăşesc valoarea de 1,4 miliarde de dolari”, a declarat Senior Vice President KMG International, Azamat Zhangulov.  KMG International este fostul grup Rompetrol, entitatea care controlează Rompetrol Rafinare.

Rafinăria Petromidia se află acum sub sechestru după ce procurorii DIICOT au lansat investigaţia în dosarul Rompetrol II, acesta fiind disjuns dintr-o cauză trimisă în judecată în 2006.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO