Energie

Cel mai mare petrolist independent are un nou CEO şi vrea benzinării proprii

Cel mai mare petrolist independent are un nou CEO şi...

Autor: Roxana Petrescu

05.07.2016, 00:07 3705

Oscar Downstream, businessul de aproape 400 de milioane de euro specializat în vânzarea de motorină către clienţii comerciali, anunţă o nouă strategie de dezvoltare şi ia în vizor retailul de carburanţi, un sector cu 2.000 de benzinării şi vânzări anuale de aproape 10 miliarde de euro dominat de un careu de aşi solid: Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL România.

„Atacul“ demarează cu un nou CEO la cârma companiei controlate de antreprenorul român Alin Ni­culae, achiziţiile de benzinării parti­culare sau chiar a unei reţele existente fiind analizate.

„Penetrarea segmentului de retail, punând accent pe compor­tamentul de cumpărare al consuma­torului final aşa cum suntem obişnuiţi să o facem din B2B (business to busi­ness - n.red.), este un moment mult aşteptat, atât de către noi, cât şi de către clienţi pentru care suntem deja pregătiţi din punct de vedere logistic. Ne propunem să atingem şi pe acest segment o cotă de piaţă semnificativă în următorii 5 ani, atât prin dezvoltări greenfield, cât şi prin preluarea de staţii white (benzinării independente - n.red.) şi, de ce nu, a unei reţele existente“, a precizat Ovidiu Irimieş, noul CEO al Oscar Downstream. Ovidiu Irimieş a preluat funcţia de CEO al Oscar Downstream la începutul acestei luni, de-a lungul carierei ocupând funcţii de conducere în vânzări, aprovi­zionare şi logistică în companii ca Shell România, MOL România şi MOL Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO