CEO-ul Engie: Petrolul s-a ieftinit de trei ori, iar acum gazul a ajuns la jumătate. Centralele pe gaze recuperează în detrimentul cărbunilor

29 ian 2016 Autor: Roxana Petrescu

„Avem nevoie de reguli pentru a ne putea face treaba. Mai întâi le vedem şi apoi investim.“

În urmă cu zece ani, oamenii nici nu ştiau de unde vine energia, dar acum vor să şi-o producă singuri, sunt interesaţi dacă provine din surse nucleare sau cărbuni. Di­mensiunea proiectelor ener­getice trece la rândul ei printr-o revo­luţie, mai mic şi mai aproape luând locul termocentralelor sau reactoa­relor de mii de MW. Creşterea eco­no­miilor nu mai vine la pachet cu creşterea con­sumului de energie, eficienţa energetică fiind feno­menul care inversează tendinţe, iar prăbuşirea barilului a făcut ca producţia de energie pe gaze să fie din nou profitabilă. Acestea sunt tendinţele care configurează azi sectorul energetic în vizi­unea lui Gerard Mestrallet, CEO-ul Engie, fostul GDF Suez, jucător din liga întâi a domeniului de profil.

Pentru prima dată de la intrarea francezilor pe piaţa locală, şeful Engie a venit într-o vizită fulger la Bucu­reşti, spunând că grupul vrea să-şi continue dezvo­ltarea în România, dar că paşii impor­tanţi nu se vor face fără exis­tenţa unei strategii asumate la nivel naţional.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.01.2016

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
Engie
, gaze
, ceo
, ieftinire
, energie
, investitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide