Energie

CEO-ul Petrom, despre situaţia politică actuală: În astfel de momente se ajunge la o retorică neconstructivă faţă de multinaţionale. Noi suntem o companie românească şi credem în România

CEO-ul Petrom, despre situaţia politică actuală: În...

Autor: Roxana Petrescu

16.02.2017, 12:09 608

Mariana Gheorghe, CEO-ul Petrom, unul dintre cei mai puternici executivi din România, caracterizează evenimentele de la începutul anului, care au dus la cele mai mari proteste de la Revoluţie, ca fiind o expresie a democraţiei, dar atrage atenţia că mediul de afaceri, alături de Guvern şi Parlament, trebuie să lucreze pentru societate.

”Ceea ce s-a întâmplat în aceste zile e o formă de manifestare a democraţiei, dar în astfel de momente se ajunge la o retorică neconstructivă faţă de multinaţionale. Îmi doresc o ţară democrată, cu libertate de exprimare, în care toată lumea să fie angajată în dezvoltarea societăţii. Avem nevoie de o colaborare între mediul politic şi economic, iar deciziile trebuie luate pentru stimularea business-ului. Sperăm să mergem spre construcţie, nu spre dezbinare, a spus Mariana Gheorghe.

OMV Petrom, unicul producător de petrol şi gaze din România, a revenit anul trecut pe profit după ce deprecierile masive aplicate activelor din zona de explorare şi producţie au dus compania pe pierderi în 2015, pentru prima dată de la privatizarea din 2004. 

Potrivit rezultatelor preliminare consolidate anunţate astăzi, OMV Petrom a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 16,2 miliarde de lei, cu 10% mai mică faţă de 2015, dar a înregistrat un profit net de un miliard de lei, faţă de pierderile de 690 de milioane de lei din 2015. În baza acestor rezultate, compania propune acordarea de dividende pentru anul 2016.

 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO