Energie

Chevron încă analizează potenţialul României după ce a renunţat la operaţiunile din regiune

Chevron încă analizează potenţialul României după...

Autor: Roxana Petrescu

06.02.2015, 00:05 369
Chevron, al doilea mare petrolist american după ExxonMobil, spună că încă mai analizează rezultatele primei sonde de explorare săpată în România, în comuna Pungeşti din Vaslui, după ce în ultimul an americanii s-au retras din toate proiectele de explorare din regiune.
 
Americanii au început demersurile în vederea explorării gazelor de şist în România în 2010. În anul respectiv, Chevron a câştigat trei blocuri de teren în regiunea Dobrogea din sud-estul României: Costineşti, Vama Veche şi Adamclisi, cu o suprafaţă totală de aproximativ 2.700 km2. La finalul lunii martie 2012, acordurile petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare au fost publicate în Monitorul Oficial, compania având practic prin hotărâre de guvern dreptul de a începe căutarea gazelor de şist în trei perimetre localizate la malul mării.
 
Dincolo de aceste acorduri petroliere, Chevron mai are în concesiune un perimetru, EV-2 Bârlad, judeţul Vaslui, din februarie 2011. Această concesiune are o suprafaţă de 6.300 km2.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO