Energie

Chimcomplex a devenit cel mai mare exportator cu capital românesc în primele trei luni de la preluarea activelor Oltchim şi anunţă că cifra de afaceri a crescut de 4,6 ori

Chimcomplex a devenit cel mai mare exportator cu capital...

Autor: Alex Ciutacu

25.04.2019, 13:45 3775

Chimcomplex anunţă afaceri de 343,3 milioane lei în T1 2019, de 4,6 ori mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, la 100 de zile de la preluarea unei părţi semnificative din activele Oltchim, potrivit unui anunţ al companiei.

Mai mult, compania anunţă că EBITDA s-a triplat în primul trimestru faţă de T1 2018, ajungând la 51,6 milioane lei.

„Noua companie ce a rezultat din fuziunea celor două mari platforme chimice ale ţării, Chimcomplex şi Oltchim, a urcat pe primul loc în topul exportatorilor cu capital românesc. Acest fapt se datorează atât unificării celor două volume pe export, cât şi producţiilor record înregistrate în acest prim trimestru din anul 2019. Chimcomplex a devenit şi al treilea cel mai mare consumator de energie din ţară”, transmit reprezentanţii companiei.

Pe plan administrativ a fost finalizat transferul tuturor celor 62 de autorizatii de functionare ale fostului combinat catre Chimcomplex, din care cele mai importante sunt: autorizatia de protectie a mediului, autorizatia de gospodarire a apelor, autorizatiile privind gestionarea certificatelor de dioxid de carbon si a certificatelor verzi, etc. De asemenea a fost finalizata si inventarierea si transferul celor peste 11.500 de obiecte de inventar, mijloace fixe, terenuri, cladiri, utilaje, licente, etc, potrivit unui comunicat oficial.

      

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO