Energie

Comănescu vrea să ducă Grup Servicii Petroliere la Londra: În acest moment se pune problema de rezistenţă, nu de profit

Gabriel Comănescu, proprietar Grup Servicii Petroliere

Gabriel Comănescu, proprietar Grup Servicii Petroliere

Autor: Roxana Petrescu

22.12.2014, 00:08 1883

Gabriel Comănescu, omul de afaceri constănţean care controlează compania de foraj marin Grup Servicii Petroliere, ia în calcul o posibilă listare pe bursa de la Londra, planurile fiind însă îngreunate de evoluţia din ultimele luni a barilului de petrol, dar şi de tensiunile de pe scena politică internaţională. În plus, Comănescu spune că firma pe care o conduce este supusă unui abuz din partea ANAF, controlul instituţiei de stat vizând o posibilă neplată de TVA într-o tranzacţie cu platforme petroliere.

„De doi ani de zile avem un abuz total din partea statului şi a ANAF. Sunt abuzuri incredibile“, a spus Comănescu la finalul săptămânii trecute în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Bucureşti.

Ieşirea la rampă a omului de afaceri a venit în contextul în care în presa locală au apărut informaţii privind existenţa unui dosar penal pe numele său într-o cauză care priveşte neplata TVA într-o tranzacţie cu platforme petroliere. Comănescu a spus că nu ştie de existenţa acestui dosar penal pe numele său.

Potrivit omului de afaceri, în 2008 a avut loc o tranzacţie între Grup Servicii Petro­liere şi Grup Servicii Petroliere Drilling Malta prin care compania înregistrată în Ro­mânia a vândut către firma întregistrată în Malta, parte a aceluiaşi grup, trei plat­for­me petroliere, Pro­meteu, Saturn şi Jupiter, valoarea tranzacţiei fiind de 96 de milioane de dolari. Tranzacţia a fost făcută în vederea unei reorganizări care a presupus şi un plan de refinanţare. În timp ce compania susţine că această tranzacţie este scutită de plata TVA, inspectorii ANAF ar susţine contrariul, spunând, potrivit declaraţiilor lui Comănescu, că de fapt platformele nu sunt nave şi deci nu sunt scutite de plata TVA la tranzacţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO