Energie

Concurenţa a dat undă verde tranzacţiei prin care olandezii de la Transeastern Power au preluat OMV Petrom Wind Power

Concurenţa a dat undă verde tranzacţiei prin care...

Autor: Cristina Bellu

16.10.2017, 13:10 1000

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care olandezii de la  Transeastern Power, având ca obiect principal activitaţile de holding, au preluat compania OMV Petrom Wind Power S.R.L, care are în portofoliu parcul eolian Dorobanţu.

“Autoritatea de concurenţă a stabilit că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa naţională sau pe o parte a acesteia.”, menţionează Consiliul Concurenţei într-un document al instituţiei.

Transeastern Power operează în România în domeniul producerii de energie din surse regenerabile (microhidrocentrale, energie fotovoltaică şi energie eoliană).

Compania face parte dintr-un grup de societăţi controlat de către Transeastern Power Trust, un fond mutual de investiţii care operează conform legislaţiei din Ontario, Canada, fiind listat la bursa de valori din Toronto.

OMV Petrom Wind Power SRL este una din subsidiarele grupului OMV Petrom, activând în domeniul producţiei de energie electrică din surse regenerabile. În portofoliul firmei se află parcul eolian Dorobanţu, din Dobrogea, la 50 de km nord-vest de Constanţa.

Parcul eolian are o putere electrică instalată de 45 MW, fiind constituit din 15 turbine eoliene cu o capacitate de 3 MW fiecare şi o Staţie de Transformare de 110 kV care asigură conexiunea cu Sistemul Electroenergetic Naţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO