Energie

Concurenţa analizează preluarea traderului de gaze Covi Construct 2000 de către un fond de investiţii din Cehia

Concurenţa analizează preluarea traderului de gaze Covi...

Autor: Roxana Rosu

19.01.2018, 13:31 1337

Consiliul Concurenţei analizează preluarea de către Ligatne Limited (Cipru), companie controlată indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, a traderului local de gaze Covi Construct 2000 SRL de la acţionarii actuali, Forsalos Holdings Limited, Elena Raluca Pătraşcu şi Mircea Săndulescu.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Ligatne Limited controlează un grup de societăţi active în domeniul distribuţiei şi furnizării de gaze naturale, precum şi al serviciilor conexe specifice domeniului. Activitatea de bază a societăţii este specifică unui holding şi unei companii de investiţii.

În România, Ligatne Limited nu desfăşoară în mod direct activităţi de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale în România.

Ligatne este deţinută de Serenity Resources Limited, companie parte a fondului de investiţii Emma Capital al omului de afaceri ceh Jiri Smejc. 

Emma Capital deţine în România companiile Premier Energy, Timgaz şi Forte Gaz, toate cu activitate în segmentul distribuţiei de gaze naturale. Valoarea totală a businessului pe care fondul de investiţii ceh îl are în România este de 50 de milioane de euro anul trecut. 

Covi Construct 2000 SRL este o societate ce are ca domeniu principal de activitate comercializarea combustibililor gazoşi prin conducte. Covi Construct operează pe piaţa gazelor naturale în calitate de furnizor şi distribuitor de gaze naturale, începând cu anul 2013. Societatea desfăşoară şi activităţi conexe distribuţiei de gaze naturale, cum ar fi: lucrări de branşare la sistemul de distribuţie a gazelor natural  şi lucrări de execuţie a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. (21/1996) operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO