Energie

Consiliul Concurenţei: Am efectuat demersurile astfel încât în caz de obstrucţionare a acţiunii Comisiei Europene să poate interveni poliţia

Consiliul Concurenţei: Am efectuat demersurile astfel...

Autor: Roxana Petrescu

07.06.2016, 18:41 565

Consiliul Concurenţei spune că este o premieră asistenţa pe care instituţia o acordă inspectorilor de la Comisia Europeană care au demarat în cursul zilei de ieri inspecţii inopinate la sediile Romgaz, Transgaz şi Petrom. Investigaţia vizează o posibilă înţelegere privind blocarea exporturilor de gaze naturale dinspre România spre statele membre UE.

“Consiliul Concurenţei a asistat, pentru prima dată, Comisia Europeană în inspecţia inopinată desfăşurată la sediile companiile Transgaz, Romgaz şi OMV Petrom. Consiliul Concurenţei are obligaţia de a sprijini acest tip de acţiuni în baza reglementărilor legale europene. Cazul vizează posibile încălcări ale Tratatului de Funcţionare a Uniunii Europene şi este investigat în exclusivitate de Comisia Europeană.

Autoritatea română de concurenţă a efectuat demersurile naţionale pentru obţinerea autorizaţiilor legale astfel încât, în caz de obstrucţionare a acţiunii Comisiei Europene să poată fi solicitat sprijinul organelor de poliţie”, au comunicat reprezentanţii biroului de presă ai Consiliului Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO