Energie

Contractele la export vor creşte afacerile EnergoBit Cluj cu 10%. „Există în continuare interes pentru achiziţia unor companii locale“

Ştefan Gadola, vicepreşedinte executiv al EnergoBit Cluj: Am finalizat un proces de reorganizare internă, prin care mai multe companii au fuzionat, pentru o eficenţă mai mare.

Ştefan Gadola, vicepreşedinte executiv al EnergoBit Cluj: Am finalizat un proces de reorganizare internă, prin care mai multe companii au fuzionat, pentru o eficenţă mai mare.

Autor: Laurentiu Cotu

06.01.2015, 00:06 769
EnergoBit Cluj, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente şi servicii pentru domeniul energetic, controlat de fondul polonez de investiţii Innova Capital, mizează pe o creştere de 8-10% a afacerilor în acest an, pe baza contractelor la export şi a proiectelor din sectorul energiei regenerabile.
 
EnergoBit SA, cea mai importantă companie a grupului EnergoBit, estima pentru 2014 o cifră de afaceri de 330 mil. lei (peste 74 mil. euro), iar la nivel de grup clujenii preconizau afaceri totale de 380 mil. lei (85,5 mil. euro).    
 
„Pentru acest an estimăm o creştere de 8-10% a afacerilor faţă de 2014. Ne orientăm către zona de eficienţă energetică şi mizăm pe o creştere a exportului, în condiţiile în care am câştigat noi contracte în Africa, Ghana, Tunisia, Arabia Saudită sau Qatar“, a declarat pentru ZF Transilvania Ştefan Gadola, vicepreşedinte executiv şi unul dintre fondatorii EnergoBit, alături de Peter Pal şi de Ioan Socea.
 
Livrările la export ajung la 12-14% din cifra de afaceri a EnergoBit, însă compania intenţionează ca în acest an să crească ponderea exportului la 20%. EnergoBit este prezentă pe pieţele din Ungaria, Serbia, Algeria, Macedonia, Ghana, Tunisia, Arabia Saudită, Qatar, Africa, dar şi în Irak.
 
În ceea ce priveşte activitatea pe piaţa locală, EnergoBit a renunţat la toate proiectele fotovoltaice „din cauza legislaţiei neclare în domeniu“, însă a crescut investiţiile în domeniul energiei regenerabile. Clujenii au finalizat în 2014 un proiect de 2 mil. euro într-o centrală pe biogaz în Tulcea, cu o capacitate de 0,5 MW, dar şi două microhidrocentrale, de 1 MW fiecare, la Ră­chiţele, judeţul Cluj, şi la Sovata. Investiţia în realizarea unei microhidrocentrale de 1 MW se ridică la 1,8-2 mil. euro. Pe piaţa internă EnergoBit colaborează cu Enel, E.ON România, Electrica şi Transelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO