Energie

Corina Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei: Nu cred că anularea licenţelor unor societăţi va rezolva problema din piaţa de energie

Corina Popescu, fost secretar de stat în Ministerul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.03.2017, 10:55 442
Anularea licentelor companiilor care nu au respectat regulile pietei de energie in luna ianuarie ar putea pune si mai multa presiune pe aceasta piata, este de parere Corina Popescu, fost secretar de stat in Ministerul Energiei si membru in consiliul de administratie al Electrica.
 
"Nu cred ca anularea licentelor unor societati va rezolva problema, ci ca va agrava si mai mult situatia. Cred ca toata lumea ar trebui sa se aseze la masa si sa discute motivele reale care au stat la baza a ceea ce s-a intamplat in ianuarie", a spus Corina Popescu in cadrul unui seminar organizat de AFEER (Asociatia Furrnizorilor de Energie Electrica din Romania), privind etica in piata de energie.
 
În urmă cu o lună, firmelor Arelco Power şi Arelco Energy le-au fost retrase licenţele pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, iar Arelco Power şi-a cerut insolvenţa.
 
În contextul preţurilor mari de tranzacţionare a energiei pe piaţa spot la începutul anului, ANRE spunea că explicaţia ar fi fost manipularea pieţei şi abuzul de poziţie de câţiva dintre traderii de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO