Creditorii furnizorului de electricitate Arelco Power îşi pot înscrie creanţele până pe 6 aprilie

15 mar 2017 Autor: Dan Straut

Tribunalul Municipiului Bucureşti a stabilit data de 6 aprilie ca termen de înscriere la masa credală a creditorilor societăţii Arelco Power, unul dintre furnizorii de energie care şi-a cerut insolvenţa în luna februarie, după ce în ianuarie a provocat scumpiri exagerate pe piaţa de electricitate.

În februarie, Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis retragerea licenţelor pentru activitatea de furnizare a energiei electrice mai multor societăţi, printre care şi Arelco Power SRL, deoarece acestea nu şi-au respectat obligaţiile de a furniza energie către clienţii cu care aveau contracte.

Potrivit soluţiilor comunicate pe portalul just.ro, Tribunalul Municipiului Bucureşti a decis următoarele:
- termenul limită de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la încheierea de deschidere a procedurii este de 15 zile de la primirea notificării;
- termenul de soluţionare a opoziţiilor nu va depăşi 10 zile de la data expirării termenului de depunere a acestora;
- termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 6 aprilie 2017;
- termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare a tabelului preliminar de creanţe este 26 aprilie 2017;
- termenul de definitivare a tabelului creanţelor este 19 mai 2017;
- data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor este 2 mai 2017.

Totodată, în baza art. 45 lit. d din Legea nr. 85/2014, Tribunalul Municipiului Bucureşti a desemnat compania Trust Insolvency SPRL ca administrator judiciar provizoriu pentru societatea Arelco Power.

 
Cuvinte cheie:
ENERGIE
, ELECTRICITATE
, ARELCO POWER
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide