Energie

Creditorii Transenergo se bat pentru a-şi impune administratorul judiciar

Creditorii Transenergo se bat pentru a-şi impune...

Autor: Roxana Petrescu

15.02.2017, 00:05 367

Problemele cu finanţările bancare au dus compania în insolvenţă

Problemele în menţionarea fi­nanţărilor bancare ar fi fost principala cauză care a determinat intrarea în insolvenţă a Transenergo COM, una dintre cele mai mari firme locale cu comerţ cu energie electrică, un business de peste 300 de milioane de euro, se arată în informaţiile publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. 

Compania este acum pe punctul de a-şi alege un administrator judiciar, firme precum MET Romania Energy Trade, contrală indirect de ungurii de la MOL, sau OMV Petrom Marketing numărandu-se printre creditori.

"În motivarea cererii, debitoarea a arătat că în contextul economic actual activitatea acesteia atat la nivel general, dar şi sectorial a înregistrat anumite dificultăţi. Astfel, în perioada iunie-no­iembrie 2016 au fost înregistrate probleme în menţinerea finanţărilor bancare, iar o importantă sursă de recapitalizare, respectiv vanzarea unităţilor de producţie, a fost decalată pentru perioada ianuarie-martie 2017. Toate aceste circumstanţe au marcat evoluţia societăţii debitoare în mod negativ, la care s-a adăugat diminuarea semnificativă a ritmului de încasare a contravalorii serviciilor şi produselor şi nerespectarea termenelor de plată a partenerilor de afaceri. Faţă de aceste aspecte s-a susţinut existenţa unor datorii în cuantum total de peste 19 milioane de lei, ce au depăşit termenul de 90 de zile de la scadenţă", se arată în documentul citat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO