Energie

Creşteri pe linie pentru toţi indicatorii din electricitate: 2015, un nou an record pentru piaţa energiei?

Creşteri pe linie pentru toţi indicatorii din...

Autor: Roxana Petrescu

29.10.2015, 00:06 593
Prima jumătate a anului a venit cu creşteri pe toate seg­mentele pieţei de energie, producţia, exporturile şi consumul intern fiind caracterizate prin evoluţii pozitive, arată datele publicate în cel mai recent raport întocmit de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.
 
Totodată, şi rapoartele publicate de bursa de energrie OPCOM arată o revenire a preţului electricităţii, lucru care poate fi pus pe seama unei revigorări a consumului, dar şi pe o pondere mai generoasă a energiei termo, pe fondul unui an hidro mai puţin favorabil.
 
Rezultatele vin după ce anul 2014 poate fi considerat un an record la nivelul ultimului deceniu. În 2014 România a produs cea mai mare cantitate de energie din 2003 încoace, energia verde având o pondere de 13% în total.  Mai mult, România a trimis peste graniţe anul trecut aproape 8,5 TWh de energie, nivel record în ultimii 11 ani de zile, circa 14% din tot ceea ce s-a produs fiind trimis pe pieţele din Bulgaria, Serbia sau Ungaria, Bulgaria fiind de altfel principala destinaţie de export pentru curentul românesc. Însă dacă evoluţia din primul semestru al anului se va păstra şi în următoarele luni, 2015 are toate premisele să fie mai bun decât 2014 în ceea ce priveşte piaţa energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO