România devine independentă de motorina de import

Cu investiţii de 1 mld. €, cele mai mari rafinării locale pot asigura tot necesarul de motorină. Anul trecut, importurile au fost de aproape 840 mil. €

23 sep 2014 Autor: Roxana Petrescu

Investiţiile de aproape un miliard de euro realizate în ultimii ani în două dintre cele mai mari rafinării din Ro­mânia, Petromidia şi Petrobrazi, ar putea elimina dependenţa pieţei locale de importurile de motorină, produs care reprezintă circa două treimi din cererea totală de carburanţi.

În perioada 2008-2013, România a importat mo­torină de peste 4,5 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, vârful acestui interval fiind anul 2012, când România a adus de peste graniţe motorină în valoare de 1,2 miliarde de euro. Cu un an înainte rafinăria Arpechim, unitate controlată de Petrom, fusese închisă, fiind considerată mică şi ineficientă.

WikiZF: Profilul companiei OMV Petrom S.A.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.09.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
motorina
, crestere
, investitii
, importuri
, rafinare
, asigurare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide