Energie

Cum se împacă soluţiile energetice inteligente cu stâlpii de lemn şi întreruperile de curent de 5 ore? Aflaţi răspunsul pe 8 decembrie la conferinţa ZF Smart Energy

Cum se împacă soluţiile energetice inteligente cu...
06.12.2016, 16:43 183

Ziarul Financiar propune pe final de an o nouă dezbatere pe teme energetice, discuţia fiind necesară mai ales în contextul lansării proiectului Strategiei Energetice 2030, document aşteptat din 2008 de o industrie de peste 30 de miliarde de euro.

Răspunde noua strategie la provocările sistemului, trasează cu adevărat direcţii de dezvoltare sau este încă un document a cărui valabilitate va “expira” odată cu mandatul actualului Guvern?

Pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări Ziarul Financiar organizează conferinţa ZF Smart Energy: Cum îşi fac loc soluţiile inteligente în piaţa energiei din România, eveniment care va avea loc pe data de 8 decembrie, cu începere de la ora 09:00 la hotelul Radisson BLU Bucureşti, sala Atlas 1.

Ovidiu Agliceru, directorul general al Hidroelectrica, Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica, Ionel Ilie, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, sauValeriu Binig, partener în cadrul departamentului de Servicii de Consultanţă în Afaceri,EY România, sunt câţiva dintre cei care vor dezbate alături de ZF despre vulnerabilităţile noii strategii energetice, dar şi despre felul în care marile companii locale de profil trebuie să se schimbe astfel încât să-şi găsească locul în peisajul energetic european.

Dincolo de energia convenţională, piaţa de profil este la începutul unei schimbări majore dictată de introducerea soluţiilor inteligente şi de deschiderea pieţei de energie mai ales pentru consumatorul casnic.

De ce durează în România contectarea unui consumator la reţelele de utilităţi aproape un an şi cu cât va reduce contorul inteligent durata întreruperilor în alimentarea cu energie? Poate reedita România succesul din IT pe zona de tehnologie smart pentru industria energetică? Care sunt pericolele care vin odată cu deschiderea pieţei de energie pentru populaţie?

Nicolae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), va discuta alături de ZF pe baza acestor teme, iar alături de el vor veni noii jucători din domeniul energetic, furnizorii de soluţii smart sau de mobilitate electrică, dezvoltatori de case pasive, dar şi furnizori tradiţionali de utilităţi.

Găsiţi mai multe informaţii despre ZF Smart Energy: Cum îşi fac loc soluţiile inteligente în piaţa energiei din România pe site-ul dedicat conferinţei:

Ziarul Financiar îi aduce la masa discuţiilor pe cei mai importanţi jucători din energie. Asiguraţi-vă un loc la una dintre cele mai interesante dezbateri pe final de an. Evenimentul va avea loc joi, 8 decembrie, cu începere de la ora 09:00, la hotelul Radisson BLU Bucureşti, sala Atlas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO