Energie

Daniela Lulache nu mai face parte din Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica, dar rămâne director general până în septembrie

Daniela Lulache nu mai face parte din Consiliului de...

Autor: Dan Straut

25.04.2017, 16:43 965

În data de 24 aprilie, acţionarii SNN au votat un Consiliu de Administraţie provizoriu format din Eva-Georgeta Andreas, Romulus-Cristian Anton, Cristian Gentea, Ionuţ Mişa, Tatar Florin-Constantin, Iulian-Robert Tudorache şi Tcaciuc Gabriel Sebastian, din această listă lipsind Daniela Lulache.

În data de 11 aprilie însă, Consiliul de Administraţie al SNN aprobase prelungirea mandatului de director general al Danielei Lulache pe o perioadă de 4 luni, începând cu data de 1 mai 2017 - ca mandat provizoriu.

În cadrul Adunării Generale Ordinare, acţionarii SNN au aprobat şi propunerea Consiliului de Administraţie al societăţii privind repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2016 pe destinaţii. Astfedl, valoarea totală a dividendelor brute a fost stabilită la 99,49 milioane de lei, valoarea dividendului brut pe acţiune fiind de 0,33 lei. Data plăţii dividendelor pe 2016 va fi 28 iunie 2017.

„Referitor la descărcarea de gestiune a administratorilor, acţionarul majoritar Ministerul Energiei a exprimat un vot de abţinere, astfel încât cu privire la acest punct al ordinii de zi nu s-a luat nicio hotărâre. În acest sens, reprezentantul acţionarului majoritar în şedinţă a solicitat consemnarea în procesul verbal al şedinţei a următoarelor:
- faptul că votul abţinere este motivat de opinia cu rezerve exprimată de auditorul independent Baker Tilly Klitou and Partners SRL în raportul de audit asupra situaţiilor financiare individuale şi consolidate aferente anului 2016;
- o decizie va fi luată într-o adunare generală ulterioară, după prezentarea de către Consiliul de Administraţie, în prima adunare generală a acţionarilor, a măsurilor necesare clarificării aspectelor evidenţiate de auditorul independent în raportul asupra situaţiilor financiare 2016 şi a modului de rezolvare”, se arată într-un raport al SNN.

Potrivit documentului citat, „atât auditorul financiar cât şi conducerea SNN au arătat că exprimarea unei opinii fără rezerve a auditorului depinde în viitor de realizarea efectivă a proiectului Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă, proiect a cărui realizare depinde semnificativ de decizia autorităţilor statului şi nu depinde în niciun fel de actul de administrare şi/sau de conducere trecut, prezent sau viitor, aspect pe care acţionarul majoritar cu siguranţă îl cunoaşte”.

Astfel, „bazele opiniei cu rezerve în legătură cu unităţile 3 şi 4 pot dispărea în legătură cu situaţiile financiare ale exerciţiilor financiare viitoare în măsură în care proiectul unităţilor 3 şi 4 este implementat cu succes (înfiinţarea noii companii de proiect, fuziunea Energonuclear cu noua companie de proiect şi aportarea activelor deţinute de SNN la noua companie de proiect), deoarece într-o astfel de situaţie activele vor primi o valoare de aport evaluată independent şi recunoscută de acţionarii companiei de proiect. Implementarea cu succes a proiectului se poate face cu sprijinul nemijlocit al statului român”.

De asemenea, „în situaţia în care proiectul unităţilor 3 şi 4 nu este implementat cu succes şi/sau este abandonat (situaţie inaplicabilă în prezent şi indezirabilă) de SNN şi de statul român ca promotori ai proiectului, atunci activele respective vor suferi o depreciere care se va reflecta adecvat în situaţiile financiare, noua valoare netă a acestora nefiind în măsură să mai creeze premise pentru calificarea opiniei de audit”, se mai arată în raportul SNN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO