De la ce scenarii porneşte reorganizarea sectorului nuclear? Nuclearelectrica va plăti 300.000 de euro pentru a afla varianta corectă

14 oct 2014 Autor: Roxana Petrescu

Nuclearelectrica, firma care asigură circa 20% din producţia de energie a României, caută un consultant în vederea realizării unui studiu privind reorganizarea sectorului nuclear, de la producţia uraniului până la cea a energiei electrice, acesta fiind unul dintre puţinele lanţuri industriale complete care mai funcţionează în România.
 
Costurile acestui studiu se vor ridica la circa 300.000 de euro, fără TVA, după cum arată documentele publicate pe site-ul producătorului de energie. Concluziile studiului ar trebui să remodeleze un sector de aproape jumătate de miliard de euro cu mai bine de 3.700 de oameni.
 
„De-a lungul timpului România a dezvoltat infrastructura necesară în vederea realizării întregului ciclu de combustibil nuclear necesar funcţio­nării centralei nucleare de la Cernavodă, de la ex­ploa­tarea minereului uranifer, pro­cesarea acestuia, până la producţia combustibilului nuclear, utilizarea în centrala nucleară, precum şi depozitarea com­bustibilului uzat“, se arată în documentele publicate de Nuclearelectrica.
 
În acest moment, în sectorul nuclear românesc activează următoarele companii: pe partea de producţie de minereu uranifer este Compania Naţională a Uraniului (CNU), singura exploatare de uraniu în funcţiune din ţară fiind cea de la Crucea (Suceava). Minereul de uraniu extras este mai departe prelucrat pe platforma de la Feldioara (Braşov), care este o sucursală a CNU.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.10.2014

 
Cuvinte cheie:
nuclearelectrica
, sector
, reorganizare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide