De la “zero” la câteva miliarde: Valoarea proiectelor eoliene şi solare din ultimii cinci ani

18 ian 2014 Autor: Roxana Petrescu

Cel mai fierbinte sector din economia românească, energia verde, a atras între 2009 şi 2013 investiţii de 6 miliarde de euro. Pentru 2014 sunt aşteptate alte 3 miliarde de euro.

Investiţiile în proiecte eoliene şi solare ar putea ajunge anul acesta la 3 miliarde de euro, sumă care se adaugă celor 6 mld. euro atrase de România în acest domeniu în perioada 2009-2013, potrivit calculelor ZF făcute pe baza informaţiilor furnizate de ANRE şi Transelectrica.

Sectorul energiei verzi devine astfel cel mai puternic magnet de investiţii străine pe care România l-a avut în anii severi de criză care au urmat prăbuşirii Lehman Brothers. În schimbul acestor investiţii, România a plătit până acum subvenţii de sub un miliard de euro, bani care s-au regăsit în scumpirea facturilor plătite de populaţie şi de companii.

Citiţi mai multe pe zfcorporate.ro: Investitorii în energie verde vor arunca încă 3 mld. euro peste România în 2014

 

 
Cuvinte cheie:
energie verde
, proiecte eoliene
, energie solara
, investitii
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
dorin valeriu - 18 ianuarie 2014, 20:34

Lucrurile astea mi se par prezentate vag, superficial. Se vorbeste despre investitii de miliarde; cat reprezinta din aceasta suma valoarea aparaturii, a turbinelor eoliene, fabricate in Danemarca din cate stiu si investitia efectiva, in Romania, care se reduce la montaj si conexiunea cu reteaua electrica. Ni se mai spune despre puterea instalata dar vantul nu bate tot timpul si nu la fel. Deci, cati megawatti produce sistemul eolian efectiv (in medie, desigur) intr-un an ? Ca sa stim exact cum stam.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide