Energie

Două majorări de capital ale grupului energetic CEZ au schimbat ierarhia investitorilor străini şi au trimis Cehia în top zece

Două majorări de capital ale grupului energetic CEZ au...

Autor: Dana Ciriperu

20.04.2017, 00:06 390

Cehia a intrat anul trecut în top zece investitori străini în România după ce a urcat cinci poziţii în clasament.

Cehia se afla la finalul anului 2015 pe poziţia a 15-a în clasamentul investitorilor străini după valoarea capitalului social subscris în companiile locale, cu un total de 600 de milioane de euro.

În numai un an, cu un capital dublu, Cehia intră în premieră în top zece, un club în care podiumul este format din Olanda, Austria şi Germania, arată datele de la Registrul Comerţului.

Registrul publică lunar statistici referitoare la investiţiile străine, rapoarte care iau în calcul capitalul social şi ţara de rezidenţă a investitorilor în companii româneşti. Şi Banca Naţională publică informaţii legate de investiţiile străine directe în economia locală, având însă la bază alţi indicatori.

„Cehia a avansat în clasament (al investitorilor în societăţi cu participare străină la capital – n. red.) de la poziţia a cincisprezecea deţinută la 31 decembrie 2015 la poziţia a zecea deţinută la 31 decembrie 2016, în principal, ca urmare a majorării aportului la capitalul social subscris în anul 2016 de către acţionarii rezidenţi în Republica Cehă“, au spus reprezentanţii Registrului Comerţului care au răspuns la solicitarea ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO