Energie

Dragoş Balcu, Business Development Manager al Intrarom, despre contoarele inteligente: „Putem să trimitem mesaj clientului că dacă va folosi cu 5 minute mai târziu maşina de spălat, va primi un discount”

Dragoş Balcu, Business Development Manager al Intrarom,...

Autor: Roana Rotaru

21.02.2017, 19:02 474

Contoarele inteligente vor putea trimite un mesaj utilizatorului anunţându-l că dacă va folosi mai târziu maşina de spălat sau orice alte electocasnice va beneficia de o reducere din partea furnizorului de energie, potrivit lui Dragoş Balcu, Business Development Manager al Intrarom, prezent la ZF Power Summit 2017.

„Noi privim digitalizarea ca un factor de progres, care aduce o cantitate mare de date ce trebuie utilizate. În trecut contoarele clasice se citeau o dată pe lună se corelau cu preţul şi asta era tot. Acum prin smart meter avem informaţii în timp real, la minut putem să vorbim de noi tipuri de produs, de noi preţuri, tipuri de servcii, banking, telecomunicaţii dar şi altele. Putem să implicăm clinetul în offload, (descărcare-n. red.) să-i trimitem mesaj că dacă va folosi cu 5 minute mai târziu maşina de spălat va primi un discount”, a spus el.

Alte declaraţii făcute de Dragoş Balcu, Business Development Manager al Intrarom în cadrul ZF Power Summit 2017:

Nu cred în tehnologie de dragul tehnologiei. Aici sunt oameni care vor să facă bani. Tehnologia este utilă cât timp produce bani.

Pentru oricine care inovează va fi altcineva care încearcă să distrugă, dar şi acesta este un motor de progres pentru că a trebui să venim cu o soluţie la ceea ce s-a schimbat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO