Energie

După Electrica, şi Nuclearelectrica îşi va căuta consultant pentru a prelua din activele Enel

După Electrica, şi Nuclearelectrica îşi va căuta...

Autor: Radu Bostan

24.09.2014, 19:24 517

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) doreşte să cumpere servicii de asistenţă şi consultanţă juridică în vederea posibilei achiziţii de către companie a unor active ale italienilor de la Enel.

Administratorii companiei vor cere pe 22 octombrie aprobarea acţionarilor pentru a contracta "servicii de asistenţă, consultanţă juridică şi/sau reprezentare în legătură cu o potenţială achiziţie de către SN Nuclearelectrica SA a unor active deţinute de grupul Enel în România, precum şi a altor tipuri de servicii de asistenţă şi intermediere în legătură cu analiza şi implementarea unei tranzacţii", se menţionează într-un comunicat transmis după închiderea bursei.

Nuclearelectrica a anunţat săptămâna trecută că ia în calcul preluarea unei părţi din businessul pus la vânzare de Enel, care numără trei firme de distribuţie şi două de furnizare.

Notificare a venit după un anunţ similar din partea companiei de distribuţie şi furnizare Electrica (EL), ai cărei reprezentanţi au afirmat că vor căuta consultant în vederea participării la achiziţia unor foste filiale de la Enel.

Acţiunile SNN au închis în scădere cu 1,3% în şedinţa de miercuri, la nivelul de 8,35 lei pe titlu, la care compania are o capitalizare de 2,35 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO