Energie

E.ON intenţionează să majoreze investiţiile anuale în România, la aproape 100 milioane de euro pe an

E.ON intenţionează să majoreze investiţiile anuale...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

26.04.2016, 11:59 481

Anul trecut, compania germană, care operează reţelele de gaze naturale din cele 20 de judeţe din nordul ţării şi şase judeţe din Moldova, a avut o cifră de afaceri de 4,9 miliarde de lei şi previzionează ca în acest an să aibă încasări de peste 5 miliarde de lei. Volumul de gaze naturale şi electricitate comercializate de E.ON s-au situat la 28,4 TWH, iar pierderile din reţeaua electrică au fost de 13,45%.

E.ON a avut investiţii de 433 mil. lei(97mil.euro), în reţeaua electrică au fost investite 240 mil. lei, iar încea de gaze naturale 160 mil. lei.

Frank Hajdinjak, directorul general E.ON România a declarat că liberalizarea pieţei de energie nu este doar un cuvânt, ci o realitate şi că ea accelerează, însă, directorul E.ON este de părere că acest proces este mai avansat pentru piaţa de electricitatea, decât pentru cea de gaz, deoarece pentru gaz nu există o piaţă de echilibrare şi datorită restricţiilor de import impuse de ANRE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO