Energie

Efectele retehnologizării Unităţii 1 de la Cernavodă. Directorul general al Nuclearelectrica: „Este rezonabil să ne imaginăm o creştere a preţurilor”

 Efectele retehnologizării Unităţii 1 de la...

Autor: Roana Rotaru

08.12.2016, 12:39 724

Retehnologizarea  Unităţii 1 a Nuclearelecrica, o investiţie de peste un miliard de euro, care are ca scop dulbarea duratei de viaţă a Unităţii 1 de la Cernavodă, presupune oprirea unităţii pentru un an şi jumătate până la doi ani, ceea ce potrivit estimărilor directorului general al Nuclearelectrica va avea ca efect o creştere a importuilor şi a preţurilor energiei electrice, având în vedere că Unitatea 1 asigură aproximativ 10% din consumul naţional de electricitate.

„Oprirea unităţii 1 reprezintă o şansă pentru Compexul Energetic Oltenia(...) probabil vom avea o creştere a importurilor, nu cred ca ne putem baza că va bate vântul cu o mai mare viteză timp de doi ani. Este rezonabil să ne imaginăm o creşter a preţurilor”, a declarat Daniela Lulache, în cadrul conferinţei ZF Smart Energy, meţionând că oprirea este planificată pentru 2025-2027.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO